Pijnboompitjes

door 30 maart 2015 nieuws 2 reacties
pijnboom2

pijnboom1

Oh hier komen pijnboompitjes dus vandaan!?

En niet uit muffe zakjes geimporteerd uit China natuurlijk. Deze pijnappel kocht ik op een markt in Porto. Hoewel het de bedoeling was dat ik hem in een warme oven zou leggen zodat hij open zou gaan, gebeurde het van de week vanzelf. Je begrijpt meteen waarom pijnboompitjes zo duur zijn. Eerst breek je de zaden uit de appel, dan verwijder je het keiharde schilletje waarbij het bijna onmogelijk is de pijnboompit niet te beschadigen, en daarna is er nog een vliesje wat er af gewreven moet worden. Zo ben je wel even bezig.

Ze zijn wel erg lekker, een beetje hars-achtig.

2 reacties

  • maaike zegt:

    Haha, wat een karwei!

    Heb van de week hazelnootjes geraapt, geweekt en gedroogd. Iets minder werk dan pijnboompitten waarschijnlijk, maar nog steeds arbeidsintensiever dan kant en klaar inkopen 😉
    Deze zijn natuurlijk wel veeel lekkerder!!

Laat een reactie achter