Een zomerse catering

tafel3

minke2

plankjes

tafel4

minke

 aardbeien

citroen

amandeltjes

tafel

Leuk als je gevraagd wordt op locatie je eten te verkopen!

Wel een totaal andere manier van werken dan ik gewend ben. Normaliter ken je van te voren het aantal gasten en is er ook uitvoerig doorgesproken wat de gasten willen eten. Daarbij houd je altijd zoveel mogelijk rekening met de klant. Natuurlijk druk ik er hier en daar mijn stempel op,  de klant heeft niet voor niks voor Minke Kookt gekozen, maar in dit geval was ik helemaal vrij!

Wat een feest!

Ik kende de plek, de prachtige tuin van de Vijverschie en wist dat er een band optrad. Er was wel een schatting van het aantal gasten dat mogelijk zou komen, maar zeker weet je dat natuurlijk nooit. En het is ook sterk weersafhankelijk. Ook wil je niet in een half uur uitverkocht zijn, maar ook niet met een auto vol eten weer naar huis.

Wat zou ik maken?

Ik besloot al snel af te zien van de verkoop van bijvoorbeeld broodjes. Wat wil je nou zelf het liefst op zo’n prachtige plek? Dan wil je een picknick gevoel; met allemaal lekkere hapjes liggen in het gras! In plaats van een mandje werd het een plankje. Die manlief allemaal voor me zaagde en stempelde. Een picknick-plankje! Zelf samen te stellen door de klant.

De keuze was reuze! Zo waren er homemade rozenmarshmallows, kleine lemoncurdtaartjes, kleine aardbeientaartjes met room, chocolade-pistacheblokjes met een roosje, dadel-amandelballetjes, quinoa-speltkoeken, mini-quiches, huisgebakken focaccia met een borrelglaasje gemarineerde olijfjes, een glaasje met gekruide amandeltjes, een met tzatziki, een met bietenhummus, een kebabspiesje en voor kinderen, voor wie deze hapjes misschien niet lekker genoeg waren, een krentebol of een lekkere appel.

Het was een succes, alle vierhonderd hapjes gingen op! Van de appels had ik er een paar over. Dat beschouw ik als een compliment!

Het was veel werk, maar hoop het zeker nog eens te kunnen doen.