Zelf chocopasta maken

chocopasta

Leuk hoor zo’n oma die met haar kleinzoon chocopasta maakt! En ook nog eens heel blogwaardig, dus dit keer niet iets wat ik zelfgemaakt heb, maar oma en kleinzoon.
Het resultaat is heerlijk en ik ga er ook zeker zelf eens mee aan de slag. Niet alleen lekker op de boterham, maar ook om taart mee te decoreren, of koekjes of om gewoon zo uit de pot te lepelen…
Doet het ook goed bij het paasontbijt!

Ingrediënten:

90 gram boter (het originele recept zei 180 gram)
90 gram suiker (het originele recept zei 180 gram)
200 gram pure chocola (niet al te bitter) (het originele recept zei 400 gram)
1 ei
1 kopje melk
2 schone goed afsluitbare potten

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pannetje en doe de suiker en de chocola erbij. Langzaam smelten terwijl je roert, pas op het mag niet koken. Pak zodra de suiker is opgelost de mixer erbij en klop het geheel luchtig, voeg de melk toe en daarna het ei. Klop nog even door en giet het geheel in twee potten. Laten afkoelen en opstijven.
Blijft zeker twee weken goed in de koelkast.

Je kunt zelf nog van alles toevoegen of overheen strooien; fijngehakte (pistache-, hazel- of wal-)nootjes, amandelen of gekonfijte sinaasappelschil, scheutje rozenwater, geroosterde kokos enz