O, O, Oatmeal cookies!

oatmeal cookies

Krokant van buiten en nog een beetje kleverig van binnen.

Een aanrader voor deze regenachtige dagen. Al van kinds af aan heb ik met zulke dagen een enorme drang om koekjes te bakken. Met de herfst voor de deur begint voor mij het koekjes seizoen. Onderstaand recept is van mijn vriendin Barbara die een echte koekenbakster is.
Zij nam haar liefde voor bakken mee uit haar vaderland Amerika waar het bakken van pies, bars, slices en cookies een soort nationale hobby is.

Ingrediënten en bereidingswijze:

(voor ongeveer 15 koeken)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop tot een romig geheel:

125 gr. boter
125 gram kristalsuiker
125 gram licht-bruine suiker

Voeg hier aan toe:

1 ei
¼ theelepel zout
½ theelepel bakpoeder
1 theelepel vanillepoeder
200 gram havermout vlokken
175 gram bloem
5 eetlepels geraspte kokos
Handje rozijnen

Om het al wat winters te maken kun je naar keuze het volgende toevoegen: snuf kaneel en/of nootmuskaat en/of gemalen kruidnagel

Kneed alles goed door elkaar (ik gebruikte de keukenmachine), en vorm balletjes ter grote van een pingpongbal (je krijgt zo lekker dikke koeken)
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes deeg op de plaat op voldoende afstand van elkaar. Druk de balletjes aan zodat je dikke schijfjes krijgt.
Bak de koeken 10 tot 15 minuten. Je kunt ze beter iets te vroeg uit de oven halen omdat ze vaak nog na bakken op de plaat.