sesamreepjes1

sesam op bakp

Er zijn hier twee mensen in huis die graag een mueslireep eten, zoiets of zo’n Chinees sesamkoekje.
Ik vind een mueslireep op zijn tijd best prima, zeker als ik mezelf wil wijsmaken dat ik gezond bezig ben,  maar eigenlijk vind ik mueslirepen uit de winkel altijd een beetje weeïg. En ik vind ze vaak zo groot. En nooit precies zoals jij ze hebben wilt, daarom kun je ze veel beter zelf maken, en als je ze leuk inpakt is het ook nog leuk om uit te delen.

In plaats van suiker gebruikte ik maïsmoutstroop, dat had ik al heel lang staan. Ooit gekocht voor in mijn cruesli maar het is een smaak die je niet zomaar omarmt, om het zo maar eens te zeggen. Het is even wennen. In deze reepjes valt het erg mee, zeker als je er wat kokosolie doorheen mengt om de smaak wat milder te maken. Ik experimenteerde ook met gerstemoutstroop en dan zonder de kokosolie. Niet zo’n lekker resultaat. Een beetje te streng naar mijn smaak, het moet wel een pleziertje blijven!

Ingrediënten:

150 gram maïsmoutstroop of gerstemoutstroop
30 gram kokosolie (extra vierge)
150 gram ingrediënten naar keuze bv.
60 gram sesamzaad (ongepeld)
35 gram lijnzaad
25 gram fijne havervlokken
10 gram quinoavlokken
10 gram geraspte kokos
10 gram grof gehakte amandelen
(maar je kunt ook denken aan rozijnen, gedroogde besjes, en allerlei andere zaden en noten. Of je zelfgemaakte cruesli)

Bereidingswijze:

Doe de stroop met de kokosolie in een pannetje en breng aan de kook. Roer af en toe.
Rooster de droge ingrediënten in een koekenpan. En doe ze in een kom.
Meng de stroop zodra deze goed is doorgekookt door de ingrediënten in de kom.
Leg een vel bakpapier klaar en druk het mengsel hier op met een lepel, leg daarna een ander vel bakpapier bovenop het mengsel en rol hier voorzichtig overheen met een deegroller tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Ik maakte mijn reepjes een kwart centimeter. Trek het bovenste vel bak papier er af en laat afkoelen.
Snijd met een scherp mes of pizzasnijder in grote of kleine plakjes.

Wil je ze bewaren, leg ze dan tussen velletjes bakpapier anders plakken ze aan elkaar.