Acacia beignets (beignets de fleurs d’acacia)

acacia Kik

 

Een week per jaar schijnt het maar te duren, de bloei van de acacia. Gelukkig was ik precies in die week in Frankrijk waar men van de acacia bloesem beignets maakt.
De intens geurende bloesem wordt in een beslag gedoopt, gefrituurd en bestrooid met fijne suiker. Een echte traktatie waar je van moet genieten zolang het kan want een week is zo voorbij…

Ingrediënten:

Een paar takken vol trossen acacia bloesem of vlierbloesem
250 gram bloem
3 eieren
3 dl melk
2 dl bier
snufje zout
plantaardige olie of vet om in te frituren
extra fijne suiker of poedersuiker

Bereidingswijze:

Maak een beslag van de bloem, eieren, melk, bier en zout. Verhit het vet of de olie in een vet- of frituurpan. Haal een tros bloemen van de tak en doop deze helemaal in het beslag. Laat de tros rustig in de hete olie glijden en frituur de bloesem goudbruin. Haal uit de pan, laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met suiker. Bon appétit!
Frituur de trossen een voor een anders koelt de olie teveel af en absorberen de beignets teveel vet.