Pasta met walnotenpesto

ingredienten walnotenpesto

Er zijn van die dagen dat je naar een excuus zoekt om friet te mogen halen, zo iets van: ‘ik ben echt té moe om te koken’ of ‘nou moe, ik ben echt hélemaal vergeten boodschappen te doen!’ Je trekt de koelkast open en constateert opgelucht dat er niks in huis is om een fatsoenlijke maaltijd van te maken. Yes, dat wordt friet! Hoewel, er is nog een restje pasta en eten weggooien is zooo pre-recessie. Er ligt ook nog ergens een restje walnoten en in de koelkast, die daarnet nog zo mooi leeg leek, een bosje bijna verlepte peterselie, en een stukje oude kaas… Hmmm daar valt helaas best een lekkere pasta van te maken!

Ah nee, weer geen friet dus, misschien lukt het volgende week…

Ingrediënten:

voor 4 personen:

200 gram walnoten, die zijn nu overal te krijgen, wel even zelf kraken dus.
1 sneetje oud brood geweekt in water en goed uitgeknepen
1 teentje knoflook
handjevol verse peterselie, fijngesneden (koriander is ook lekker)
rood pepertje (vers of gedroogd)
25 gram oude Hollandse schapenkaas (net zo lekker als parmezaanse kaas en best iets om ook trots op te zijn), geraspt
Olijfolie van goede kwaliteit en niet te bitter
Spaghetti of Tagliatelle is het lekkerst, andere pasta mag ook, dit recept gaat tenslotte over restjes.
Zout en peper

Bereidingswijze:

Breng een pan gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta al dente.
Doe de walnoten in de keukenmachine met het brood, de knoflook, en het pepertje. Draai een paar keer flink zodat de walnoten fijn zijn, doe er vervolgens de kaas bij, draai weer een paar keer tot het goed vermengd is en doe de fijngesneden peterselie erbij. Draai nogmaals en voeg langzaam de olijfolie toe totdat je een pesto-achtige substantie hebt. Proef af op zout en peper en kaas.
Is de saus wat te dik of te sterk van smaak voeg dan een scheutje kookwater van de pasta toe.

Boterkoek
volgend bericht