Boterlammetje met viooltjes, daslook en madeliefjes

boterlammetje1

boterlammetje2

Ieder jaar heb ik de grootste plannen voor het paasontbijt en ieder jaar moet ik de helft van mijn plannen schrappen wegens tijdgebrek.
Morgen is het pasen en het is me gelukt om in ieder geval een boterlammetje te maken. Niet zomaar een boterlammetje maar een lammetje met viooltjes, daslookbloemen, madeliefjes en citroen. Om het voorjaar te vieren!

Vrolijk Pasen!

Ingrediƫnten:

100 gram roomboter
Rasp van de schil van een halve biologische citroen
Halve eetlepel citroensap
Theelepel zoutflakes
1,5 daslookblad, gewassen en fijngesneden
De bloemblaadjes van 15 viooltjes (gewassen)
5 daslookbloempjes (gewassen)
6 madeliefjes (heel of alleen de bloemblaadjes)(gewassen)

Bereidingswijze:

Week het botervormpje enige tijd in koud water.

Maak de boter zacht in de oven tot deze zo zacht is dat hij gemakkelijk doorgeroerd kan worden. Roer eerst het zout, citroensap en daslookbladeren door de boter en proef af.
Spatel vervolgens voorzichtig de bloemen en bloemblaadjes erdoor. Laat de boter kort opstijven in de koelkast en vul er vervolgens het vochtige botervormpje ermee. Klem het vormpje dicht en zet in de koelkast tot de boter hard is geworden. Verwijder het vormpje voorzichtig met een mes en geef het lammetje oogjes en oortjes…

Caipirinha-ijs
volgend bericht