Tapenade van zeewier

zeewier2

zeewier1

Zeewier, als het glibberig en slijmerig om je benen woelt in zee ben ik er niet kapot van, maar als het dun en knapperig om en sushirol zit wel. En voor deze tapenade van zeewier valt ook heel veel te zeggen. Gemaakt van snippertjes zeewier in mooie kleuren roze, aubergine, groen en zwart met de romantische naam ‘salade du pêcheur’. Lekker ziltig en fris!

Zeewier heeft de toekomst mensen! En olijven zijn zooo 2012!

Het is niet zo dat ik vo0r dit recept zelf op het strand zeewier heb staan rapen, hoewel ik dat natuurlijk heel graag zou willen, maar ik zag deze tapenade in de biowinkel in een klein potje staan maar die was erg prijzig. Voor dezelfde prijs heb je een pot vol zeewier snippers waar je zelf een paar keer tapenade van kunt maken. Niet moeilijk en zelfgemaakt is natuurlijk veel lekkerder.
Maak deze tapenade een paar uur van te voren zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Lekker als voorafje op gegrild brood bij gegrilde vis, een lekker aziatisch vegetarisch gerecht, of samen met oesters.

Voor 2 personen (of voor 4 in combinatie met andere hapjes)

Ingrediënten:

2 eetlepels kappertjes
1 teentje knoflook
5 flinke eetlepels zeewier (salade du pêcheur-Lima)
Rasp van een kwart biologische citroen
1 theelepel grove mosterd
Milde olijfolie of een combinatie van olijfolie en een andere zachte olie bv. zonnebloem
Een draai zwarte peper van de molen

Bereidingswijze:

Spoel de kappertjes af onder de kraan en knijp ze uit. Hak ze grof.
Snijd de knoflook fijn.
Doe de knoflook en de kappertjes in een schaal en doe het zeewier erbij, roer de mosterd erdoor samen met de rasp van de citroen en de peper en vul aan met de olie tot je een smeuïg geheel hebt.
Proef af en voeg eventueel naar eigen smaak nog iets van bovenstaande ingrediënten toe. Let wel op want de smaak is na een paar uur lekkerder.