perzikwijn

Ons laatste restje Frankrijk-gevoel zit nog in een fles. Een klein restje perzikwijn gemaakt door onze nicht die in Frankrijk woont.
Zij maakte dit al een hele tijd geleden maar we kwamen er maar niet aan toe het flesje te openen. Maar nu met de vakantie achter de rug en het verlangen er naar terug deden we het toch en nipte van deze heerlijke wijn met een zachte amandelsmaak.
Laat je niet misleiden door de naam want er zitten geen perziken in deze wijn maar alleen de blaadjes van de perzikboom.

Je moet wel opschieten als je het zelf wilt gaan maken want de blaadjes moeten geplukt tussen half augustus en half september!
Op de fles blijft deze wijn lang goed, misschien wordt ze zelfs nog beter qua smaak.
Dit recept is ook geschikt voor kersenblaadjes!

Ingrediënten

Een fles rosé
Een glas eau de vie
30 bladeren van de perzikboom (onbespoten en gewassen)
10 suikerklontjes (mag ook minder je kunt er altijd later nog meer bij doen als je wilt)

Bereidingswijze:

Meng de suiker met de eau de vie en de rosé in een grote goed afsluitbare pot (bv. een weckpot).
Doe de blaadjes erbij en laat twee weken goed afgesloten trekken. Roer tussendoor een keer om de suiker goed op te lossen, je kunt dan ook gelijk proeven of de wijn nog zoeter moet.
Zeef de inhoud van de pot na twee weken en giet haar in schone flesjes (of één grote).
Geef cadeau of drink alles zelf op. Lang houdbaar!

Bretagne
volgend bericht