Gezond is saai/Pizzabroodjes

pizza met serranoham

Soms wilde ik dat ik anders was. Dat ik, wanneer ik trek heb in iets lekkers, een wortel pak en die tevreden opknabbel bij een kopje thee of zomaar een boterham met kaas eet. Ik zou me denk ik echt goed voelen over mezelf en ‘in control’. Soms neem ik het me ook voor en koop ik een bos worteltjes of een komkommer die ik dan in sojasaus doop, maar na een halfuur voel ik alweer een knagende honger en eet ik toch maar koekjes.
Ook bewonder ik vrienden die op bezoek komen aan het eind van de middag en die dan tijdens borreltijd een wijntje afslaan onder de mededeling dat ze liever eerst wat fris drinken. Heel bijzonder vind ik dat en ik ben er nog niet over uit of ik jaloers ben of het gewoon dodelijk saai vind.

Ik ben altijd blij als het borreltijd is want dan mag ik weer wijn drinken. En ja, daar hoort dan ook een versnapering bij. Ook bewonder ik mensen die tijdens de lunch alleen een salade eten of die het koekje bij de koffie kunnen laten liggen. Ik ben dat ook heel vaak van plan maar op het moment suprème denk ik; ach een zo’n koekje…
Veel mensen zal het verbazen als ik vertel dat ik echt niet altijd zin heb om te koken en ook niet altijd gezond wil eten. Dan halen wij friet of in het ergste geval pizza. Er schijnen mensen te zijn die dit nooit doen. Echt waar. Bij ons is dat nu ook afgelopen dat kan ik je wel vertellen. Ik heb namelijk een truc, daarover schreef ik al eerder. Een keer in de week maak ik deeg. Soms in de keukenmachine en soms, als ik zin en tijd heb, kneed ik het zelf. Het is een simpel deeg wat ik een uur op kamertemperatuur laat rijzen en waarna ik het in de koelkast zet en daar maximaal drie dagen laat staan. Op het moment dat ik geen zin heb om te koken, ervan uitgaande dat dat dus een keer in de drie dagen is, maak ik er pizza van. In de vriezer heb ik zakjes zelfgemaakte tomatensaus, beetje kaas, rucola en gorgonzola en klaar… En het is lekker!! Niet te geloven! En gezond(er). Echt daar kan geen worteltje of diepvriespizza tegenop!

Maak het deeg zoals beschreven in het vorige bericht.

 

Ingrediënten:

plakjes aardappel, jong belegen kaas, rode ui, rucola, blue d’auvergne, peper en chilizout

of

tomatentapenade, verse basilicum, serranoham, buffelmozzarella of blue d’auvergne

Of gewoon iets wat je zelf lekker vindt.

Bereidingswijze:

Haal het deeg een uur van te voren uit de koelkast en zet de oven 225 graden. Snijd het deeg in gelijke stukken en duw de stukken met je handen tot cirkels. Beleg met de ingredienten en vouw de broodjes een beetje tot een schuitje. Draai de uiteinden om elkaar en bevochtig de randen met water.

Bak 20 minuten.