Als kind lustte ik niks.

Helemaal niks.

En dat duurde toch zeker tot mijn 21e levensjaar.
Toen ik eenmaal besloot dat eten leuk was, was het hek van de dam.

Na mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming begon ik al vrij snel te werken als kok voor cateraars, delicatessenwinkels en eetcafe’s tot ik besloot dat het genoeg was en ik in 2007 voor mezelf begon met biologische catering onder de naam -Minke Kookt-. Tja, ik weet het… Een originelere naam kon ik niet bedenken. Ik had een netwerk opgebouwd en mensen konden me op deze manier makkelijk vinden. En dat bleek ook zo te zijn. Inmiddels kook ik al 15 jaar professioneel en schrijf ik recepten voor mijn eigen blog en voor anderen.

Het liefst schrijf ik recepten met een gezonde twist maar lang niet altijd. Nog liever wil ik lezers laten zien hoe je eten vanuit de basis zelf maakt zonder dat er een zakje of een pakje aan te pas komt. Dit is ontstaan uit mijn nieuwsgierigheid naar hoe je dingen die je regelmatig in de winkel koopt eigenlijk makkelijk zelf kunt maken.

De foto’s op dit blog maak ik zelf. Soms fotografeer ik in opdracht van anderen en af en toe verkoop ik één van mijn foto’s.

En omdat dit alles nog niet genoeg maak ik ook illustraties met als thema… je raadt het nooit…eten.

Ook werk ik momenteel aan een kookboek.

Lees hier een interview met Minke Graafland

Hartstikke leuk als je enthousiast bent over mijn foto’s, recepten of illustraties en ze wilt gebruiken. Maar stuur dan eerst even een berichtje voor overleg.

minke

In de loop der jaren kookte ik oa. voor:

Theater de Veste (o.a Freek de Jonge, Mike & Thomas, 10CC, Nightwriters, Orkater, Gabriel Rios),Theatergroep Max, Dp6 Architecten, Theater aan het Spui, Kunstpark Zeeland, BuildDesk, MPS Sustainable Quality, Museum Oud-Overschie, Bio aan Huis, BTG Electronics Design, Kunst en andere zaken, De Delflandhoeve, Rotterdamse Oogst Diner, De Vijverschie, De Peerdegaerdt, Post21, Just Today, Transition Town Hoeksche Waard, Groene Markt Strijen. En vele particulieren.

In de media.

Ook zijn er recepten van mijn hand te vinden op de mooie website www.zook.nl, maakte ik food-foto’s voor de website van de Urban Espresso Bar en nam 6 maal plaats in het smaakpanel van Glans Magazine.. Ook zat ik in de jury van de Glans Magazine kookwedstrijden.