De stijl van koken van Minke Kookt is Oost-Mediterraan. Een beetje á la Ottolenghi.
Mijn liefde voor deze keuken ontstond doordat mijn vader in mijn jeugd werkzaam was in Beirut, Libanon. Na zijn terugkomst kwamen wij in aanraking met hummus, dolmades, pistaches en zijn verhalen over de Libanese keuken en het leven in Beitrut.

Op het Minke Kookt menu staan veel groenten, salades, smeerseltjes en zelfgebakken olijvenbrood. Er is een kleinere rol voor vlees.

Een eenvoudig (vegetarisch) menu begint bij €17.50 p.p (v.a. 15 pers.) en kan van daaruit worden uitgebreid. De samenstelling en de prijs voor het menu worden altijd afgestemd op de wensen van de klant na uitvoerig overleg. Alles is huisgemaakt, biologisch en smaakvol gepresenteerd. Zelfs de menukaartjes, gemaakt door een grafisch vormgever, zijn afgestemd op het feestje van de klant. Dit is vooral leuk bij bruiloften.

Dit is een selectie van wat er op uw menu kan staan:

Soep

Linzensoep met komijn, harissa en verse koriander
Knolselderijsoep met salie
Bietensoep met komijn en crème fraiche.

Groente/salades

Salade van rode bietjes , walnoten, verse munt, yoghurtdressing en een vleugje kaneel
Couscoussalade met abrikozen, rozijnen, dadels en geroosterde amandelen
Geroosterde cherrytomaatjes uit de oven met knoflook en verse rozemarijn
Salade van gegrilde groenten van het seizoen met knoflook en peterselie
Salade van bietjes, geitenkaas, walnoten, granaatappel, munt en een vleugje rozenwater
Champignons met knoflook en peterselie afgeblust met witte wijn en citroen
Groene salade; raapsteeltjes/rucola/ veldsla met citrusfruit, rode ui, zwarte olijven, geroosterde amandelsnippers en een honing-kaneel dressing met een vleugje oranjebloesemwater
Aardappeltjes uit de oven met knoflook, zeezout en rozemarijn
Salade van wilde rijst met linzen, rozijnen, kikkererwten, gebakken ui en verse koriander
Kikkererwtensalade met harissa, lente ui koriander en peterselie

Smeersels

Huisbakken olijvenbrood met zeezout en rozemarijn met :
Kikkererwtenhummus,
Bietenhummus met walnoten en knoflook
Witte bonenpuree met citroen en munt
Aioli
Tzatziki met pernod
Auberginepuree met yoghurt, citroen, knoflook en peterselie
Tapenade van vijgen en zwarte olijven

Vlees*

Kebabspiesjes gekruid met komijn en kaneel met daarbij Griekse yoghurt met munt en knoflook
Salade van gemarineerde worstjes met rode ui en verse koriander
Gehaktballetjes in huisgemaakte tomatensaus
Kip met citroen, gepofte knoflook en rozemarijn

Vis/zeevruchten:

Garnalen met knoflook, gerookte paprika en peterselie afgeblust met witte wijn/ sherry
Kokkels met knoflook en peterselie afgeblust met witte wijn
Gemarineerde mosselen geserveerd in de schelp met paprika, tomaat, rode ui, citroen en verse kruiden

Zoet:

Chocoblokjes met pistaches, roosje en rozenwater, Mini lemoncurd taartjes, Koekharten met lintje die her en der opgehangen kunnen worden, Dadel/amandelballetjes (glutenvrij-vegan), Quinoa-speltkoeken (tarwevrij) Haver-amandelkoeken (glutenvrij-vegan), homemade marshmallows

*Het vlees is afkomstig uit de Hoeksche Waard van runderen die grazen in het Oude land van Strijen; een gebied van staatsbosbeheer.